Seminar activities 2014-2015

November 20, 2014. Augmenting Graphs to Minimize the Diameter. Joachim Gudmundsson, University of Sydney, Australia.

December 18, 2014. Tools for geometers I: The Ipe extensible drawing editor. Vera Sacristán, Universitat Politècnica de Catalunya.

January 15, 2015. Interference-free memory assignment in multi-core chips. Matias Korman, National Institute of Informatics, Japan.

February 17, 2015. Peeling potatoes near-optimally in near-linear time. Maria Saumell, University of West Bohemia, Czech Republic.

March 24, 2015. Real-time collision detection for
packaging robots
. Rodrigo Silveira, Universitat Politècnica de Catalunya.

April 21, 2015. Matroids in optimization. Anna de Mier, Universitat Politècnica de Catalunya.

May 19, 2015. Tools for geometers II: Sage. Jordi Guàrdia, Universitat Politècnica de Catalunya.

June 9, 2015. Enumerating All Good Drawings of Small Complete Graphs. Birgit Vogtenhuber, Graz University of Technology.

June 11, 2015. Helly-type theorems and beyond. Déborah Oliveros, Universidad Nacional Autónoma de México. Déborah Oliveros is visiting the CRM and UPC in the “Lluís Santaló visiting program”, a program sponsored by the Institut d’Estudis Catalans.

June 16, 2015. Computational problems on restricted-oriented convex hulls. Carlos Alegría, Universidad Nacional Autónoma de México.